Акција Постман: У Аустрји и БиХ ухапшено пет лица

Срна фото: илустрација
Акција Постман: У Аустрји и БиХ ухапшено пет лица

Сарајево - На територији БиХ и Аустрије у протекла 24 часа спроведена је међународна тужилачко-полицијска акција кодног назива "Постман" у којој су у Аустрији ухапшена два држављанина БиХ, а на подручју Брчко дистрикта БиХ и Тузланског кантона три лица, те обављени претреси на више локација у БиХ.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је у овој сложеној координисаној акцији у борби против организованог криминала и кријумчарења дроге и оружја, заплијењено више од килограм кокаина и већа количина сканка, чија цијена на црном тржишту износи више од 100.000 евра.


Заплијењена је и већа количина новца и возила која према прикупљеним доказима, потичу од кријумчарења опојне дроге.

Током акције су прикупљени докази о кријумчарењу оружја са подручја БиХ према земљама ЕУ.

Заједничком акцијом и сталним контактима између тужилаштва и полиције из БиХ и Аустрије, у оквиру операције "Постман", прикупљени су докази о држављанима БиХ, који учествују у кријумчарењу веће количине тешких опојних дрога на подручју БиХ и ЕУ, нарочито између Аустрије и Холандије.

Поступајући тужиоци и истражиоци Тужилаштва БиХ су на терену и у сталном контакту са колегама из Аустрије, као и полицијским службеницима у БиХ, који по налогу и уз координацију Тужилаштва БиХ реализују ове активности.

Тужилаштво БиХ као равноправан партнер учествује у више међународних операција, у сарадњи са земљама ЕУ, које су усмјерене на борбу против организованог криминала, у чије су извршавање укључени држављани БиХ, или чије се извршавање дешава у БиХ.

Активности које се спроводе, како се наводи, дио су напора агенција за спровођење закона с циљем јачања сарадње са земљама ЕУ и приближавања БиХ еворпским интеграцијама.

Тужилаштво БиХ упућује подршку свим агенцијама које су учествовале у међународној операцији "Постман" међу којима су Полиција Брчко дистрикта, министарства унутрашњих послова Републике Српске и Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана