Препознала сина којег је отац Исмар Мешиновић одвео у Сирију

Г. М.
Препознала сина којег је отац Исмар Мешиновић одвео у Сирију

РИМ - Лидија Солано Херера, Кубанка која живи Италији, препознала је на фотографијама на друштвеним мрежама свог сина Исмаила којег је њен муж Исмар Мешиновић прије више од годину одвео у Сирију придруживши се терористичкој организацији Исламска држава.

Мешиновић, који је држављанин БиХ, у међувремену је погинуо у Сирији, а Херерова од тада ништа не зна о свом дјетету. Италијански медији пишу да је Мешиновић из Италије отишао прије годину. Супрузи је рекао да дјечака води неколико дана својим родитељима у БиХ, али је отишао у Сирију. Од када се дјечаку изгубио траг за њим је потрагу расписао и Интерпол.

На једној од фотографија дјечак носи војничке панталоне, црну дуксерицу и пушку-играчку око врата. За руку држи мушкарца коме се не види лице.

- То је Исмаил, то је мој син, препознајем му лице - рекла је Херерова.

Полиција међутим, није сигурна да ли је на фотографији заиста Исмаил ни када је она настала.

Мешиновић је у Италију стигао прије неколико година гдје је радио као молер. Он и Херера вјенчали су се 2011. године, а исте године добили су Исмаила. Лист "Република" наводи да је Мешиновићев живот промијенио вехабијски вођа из БиХ Хусеин Билал Боснић након што је одржао предавање у Порденонеу. Боснић је у септембру ухапшен због врбовања џихадиста и још је у притвору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана