Кремљ: Путин самостално одлучује о свему

Спутњик
Кремљ: Путин самостално одлучује о свему

Москва - Предсједник Русије Владимир Путин самостално доноси одлуке о реципрочним мјерама на увођење америчких санкција, тако да бивши савјетник за националну безбједност САД Мајкл Флин није могао да захтјева нешто од бившег руског амбасадора у Вашингтону Сергеја Кисљака, саопштио је Кремљ.

„Флин није био у позицији да ишта захтјева од Сергеја Кисљака, а камоли да очекује да ćе неко пренијети те захтјеве Владимиру Путину, цијла ствар је комплетно апсурдна“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков наводи да је Путин самостално одлучио да не одговори одмах на прошлогодишње избацивање руских дипломата из Вашингтона и заплијену дипломатских поседа, за вријеме мандата бившег предсједника САД Барака Обаме, веć да је чекао љето ове године, како би размотрио како ćе се развијати односи са администрацијом предсједника САД Доналда Трампа.

„Наравно да је Путин донио одлуку, то је била његова одлука. Одлука није могла да буде повезана ни са каквим захтјевима или приједлозима. Предсједник доноси одлуке потпуно самостално“, рекао је Песков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана