Вулин: Азилни систем Хрватске распао се за два дана

Танјуг
Вулин: Азилни систем Хрватске распао се за два дана

Београд - Министар за рад Александар Вулин изјавио је да се азилни систем Хрватске распао за два дана, док систем Србије траје више од пет мjесеци и примjер је земљама ЕУ.

Вулин је, реагујући на изјаву хрватског министра полиције Ранка Остојића да је увjерен да су Грци, (премијер Србије Александар) Вучић и (премијер Мајдарске Виктор) Орбан склопили пакт, поручио да је стета што напор који је Остојић улозио за смишљање нове завjере, није уложио у збрињавање миграната.

"Најновија теорија завере министра Остојица овај пут обухвата премијера Мађарске, Грцке и наравно Србије. И овај пут марсовци су неправедно изостављени из завере која се непрекидно понавља у његовој глави", навео је Вулин у писаној изјави достављеној Танјугу.

Вулин је поручио да Остојић "никако да схвати" да је сваки мигрант који је стигао у Хрватску или Мађарску прошао кроз Србију, где је био регистрован, лечен, безбедан и слободан и да нико у Србији због стотина хиљада пописаних миграната није затварао границе, претио суседима и окривљавао друге земље.

"Надам се да ће Остојић до краја кампање пронаћи неку тему, а да није Србија и кривца за своје промашање, а да није Александар Вучић", поручио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана