Vulin: Azilni sistem Hrvatske raspao se za dva dana

Tanjug
Vulin: Azilni sistem Hrvatske raspao se za dva dana

Beograd - Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da se azilni sistem Hrvatske raspao za dva dana, dok sistem Srbije traje više od pet mjeseci i primjer je zemljama EU.

Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića da je uvjeren da su Grci, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i (premijer Majdarske Viktor) Orban sklopili pakt, poručio da je steta što napor koji je Ostojić ulozio za smišljanje nove zavjere, nije uložio u zbrinjavanje migranata.

"Najnovija teorija zavere ministra Ostojica ovaj put obuhvata premijera Mađarske, Grcke i naravno Srbije. I ovaj put marsovci su nepravedno izostavljeni iz zavere koja se neprekidno ponavlja u njegovoj glavi", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Vulin je poručio da Ostojić "nikako da shvati" da je svaki migrant koji je stigao u Hrvatsku ili Mađarsku prošao kroz Srbiju, gde je bio registrovan, lečen, bezbedan i slobodan i da niko u Srbiji zbog stotina hiljada popisanih migranata nije zatvarao granice, pretio susedima i okrivljavao druge zemlje.

"Nadam se da će Ostojić do kraja kampanje pronaći neku temu, a da nije Srbija i krivca za svoje promašanje, a da nije Aleksandar Vučić", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana