Вучић о пресуди Мишковићу: Ево нек тајкуни воде државу

Танјуг
Вучић о пресуди Мишковићу: Ево нек тајкуни воде државу

Београд - Ево вам тајкуни, нека вам воде државу и нека покраду све што је у међувремену створено, каже предсjедник Вучић након ослобађајуће пресуде Мирославу Мишковићу.

Вучић је то рекао за "Новости", послије одлуке Апелационог суда који је Мирослава Мишковица правоснажно ослободио оптужби да је оштетио путарска предузећа извлачећи новац из њих.

Осим тога, Мишковићу ће суђење за утају пореза бити поновљено.

Истовремено, Апелациони суд је потврдио и ослобађајуће пресуде за сина власника "Делта холдинга" Марка Мишковица и Мила Ђурашковица, који су такође били оптужени за испумпавање новца из путарских фирми. И њима се поново бити суђено за утају пореза.

У одлуци која је објављена на сајту Апелационог суда наводи се да је судско вијеће ову одлуку донијело једногласно.

Осим тога, у образложењу се наводи да првостепена пресуда садржи битну повреду одредаба кривичног поступка, јер су у образложењу пресуде изостали разлози о одлучним чињеницама, а "они разлози који су дати су у знатној мери нејасни и противречни".

Власник "Делта холдинга" осуђен је у јуну 2016. првостепеном пресудом Специјалног суда на пет година затвора и осам милиона динара за помагање сину Марку у утаји око три милиона евра пореза.

Марко Мишковић је осуђен због утаје пореза на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара, уз обавезу да његово предузеће "Мера инвест" плати порез од око 320,3 милиона динара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана