Вучић Тачију: Покажи ми где то пише, па, наравно да нећеш

Танјуг
Вучић Тачију: Покажи ми где то пише, па, наравно да нећеш

Минхен - Предсједник Србије Александар Вучић прибјегао је данас, како је рекао, “једноставном аргументу” у “дуелу” са Хашимом Тачијем, у Минхену, који је рекао да Србија крши споразуме блокирањем чланства Косова у међународним организацијама.

Вучић је, наиме, на панелу у оквиру Минхенске конференције, у околностима у којима је Тачи износио позицију Приштине, према којој је Приштина кооперативна и конструктивна, а Београд не испуњава обавезе и отежава договор, пружио Тачцију текст Бриселског споразума и затражио да покаже гдје пише да Београд не смије да се противи уласку Косова у међународне организације.

“Он каже да је била обавеза Србије да се не противи уласку Косова у међународне заједнице. Међутим, где то пише у Бриселском споразуму. То је било предложено, али ја нисам прихватио. Ево, дајте Тачију, да пронађе место где пише у Бриселском споразуму да Београд не треба да се противи уласку”, рекао је Вучић пружајући Бриселски споразум Тачију, али је документ прихватио комесар Јоханес Хан, који је сједио између њих, и спустио га на сто, пошто је Тачи игнорисао “папир”.

“Хајде, пронађи где то пише? А, нећеш? Па наравно, када то не пише нигде”, рекао је Вучић.

Вучић је такође узвратио на Тачијево излагање, рекавши да Албанци нису испунили ниједан услов, већ да су имали само једну обавезу, формирање ЗСО, али ни ту једну нису испунили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана