Вучић: Праљков чин није кукавички, не бих се ругао

Танјуг
Вучић: Праљков чин није кукавички, не бих се ругао

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да се ни на који начин не би ругао чину хашког осуђеника Слободана Праљка, који је јуче извршио самубиство у судници Хашког трибунала, те да су двоструки аршини ЕУ оно што види као проблем.

„Ја се том чину не бих ругао ни на који начин и не би га називао кукавичким, али бих имао шта да поручим људима у Еврпској унији поводом њихових различитих аршина и речи изговорених о Србији и Хрватској поводом последњих пресуда“, рекао је Вучић новинарима.

Истакао је да ће и данас говорити о томе на састанку са представиницма 27 или 28 земаља ЕУ.

„Покушаћу да им укажем на то чему је Србија изложена, а како се направе слепи и глуви, понекад и глупи, кад су неки други у питању“, напоменуо је Вучић.

Осврћући се на реакције из региона на посљедњу пресуду лидерима Херцег-Босне, Вучић је рекао да многи други не гледају истим очима, кроз исту визуру, како су они посмартали ствари.

„Државно руководство Србије акценат је ставило на будућност, не бежећи од прошлости и тешких тема, не бежећи од исказивања поштовања према жртвама, напротив. То су биле наше кључне реченице. Али, по реакцији у другим деловима нашег региона видите да нико будућност није ни поменуо“, рекао је Вучић.

Он је изразио жаљење што су се, како је навео, неки и јуче бавили Србијом и Србима.

„Ми се надамо да ће људи разумети да ми морамо да живимо заједно и да гледамо у будућност, а да ли ћемо то умети и успети то је већ друга ствар“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије изјавио је данас да није разумио изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића поводом пресуде за удружени злочиначки подухват у циљу стварања Херцег Босне.

„Нисам схватио шта је тај одговор требало да значи“, рекао је Вучић новинарима.

Када су Пленковића питали за „хибридне ратове“, он је, каже Вучић, говорио о Србији.

„Нисам схватио шта је Пленковићев одговор требало да значи“, истакао је српски предсједник.

Он је констатовао да постоји патолошка опсесија дијела хрватске јавности Србијом и српским народом, што је, каже питање за Хрватску.

„Задовљан сам што ми умемо да гледамо у своје двориште, што умемо да доносимо не само рационалне, већ и одговорне одлуке“, истакао је Вучић.

Није, међутим, задовољан због различитих аршина, кад је ријеч о злочинима над Србима и над припадницима других народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана