Вучић: Носилац листе за Београд је Зоран Радојичић

Б92
Вучић: Носилац листе за Београд је Зоран Радојичић

Београд - Предсједник Србије и СНС Александар Вучић рекао је да ће носилац листе која носи његово име на београдским изборима бити Зоран Радојичић.

Вучић је, гостујући у емисији "Око интервју" на РТС рекао да се ради о генералном директору и хирургу Универзитетске дјечје клинике у Тиршовој улици, као и да ће се избори у Београду одржати 4. или 11. марта, "али је та одлука на председници Скупштине Србије Маји Гојковић".

Раније је саопштено да ће на другом мјесту на листи бити директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг.

Што се тиче актуелног градоначелника Београда Синише Малог, чију смјену је Вучић најавио прошле године, па је од тога одустао, рекао је да ће "имати одговоран посао у Београду", не наводећи на коју позицију мисли, уз напомену да га је "много пута тражио од њега да га ослободи градоначелничке функције".

Вучић је рекао да ће на листи бити Весна Станојевић, Горан Грбовић, Милан Гуровић, Небојша Илић, Живорад Николић (како је Вучић рекао Жика Шареница), Бранко Милићевић (Коцкица), Ирена Вујовић, Синиша Мали, Горан Весић, Јелена Николић, Драгана Пешић-Белојевић.

Вучић је истакао да то није листа политичких странака и да међу првих 25 људи "има можда три до четири члана неке партије".

Нисам славио нову годину по Јулијанском календару

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је на РТС да није славио нову годину по Јулијанском календару.

Он је на почетку емисије "Око интервју" честитао такозвану Српску нову годину свим грађанима који почетак 2018. године славе у ноћи између 13. и 14. јануара.

"Нисам", одговорио је Вучић на питање да ли је славио Српску нову годину.

Подсјетимо, Вучић је, тада са позиције премијера Србије 2016. године 14. јануара организовао пријем за новинаре у Вили "Бокељка", на ком је лично служио представнике медија ћевапима и вином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана