Вучић: Мој брат држао личну карту

B92
Вучић: Мој брат држао личну карту

Београд - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да су припадници Жандармерије почели да туку његовог брата док је држао личну карту у руци.

Вучић је рекао да се то види на снимку, који имају државни органи.

"Имамо снимак на коме се види да су дали легитимације, али о томе више нећу да говорим. Наравно да сам објективан, а жао ми је што се многи радују нечијој несрећи, а да то неко ничим није заслужио", рекао је Вучић на конференцији за новинаре, а преноси Б92.

Брат премијера Србије Андреј Вучић претучен је у недјељу, а данас је у изјави Тањугу демантовао наводе појединих медија да је одбио да се легитимише и рекао да су управо легитимације повод за пребијање.

Андреј Вучић је рекао да су и његови пратиоци уредно показали легитимације, а министар одбране Братислав Гашић изјавио је нешто раније да су у питању припадници "Кобри", који су правили друштво брату премијера.

Премијер Вучић је рекао и да су очевици потврдили да су његов брат и његова пратња показали легитимације. Он је навео и да "мржња према њему не мора да се шири према његовој породици", истакваши да ту мисли на оне који су "лажима покушали да дезинформишу јавност".

"Претпостављам да ћете са одушевљењем да поздравите и чињеницу да су још неки полицајци рекли да је требало да их убију и то јавно саопштили, али ћете рећи да сам за то крив ја или мој брат пошто је некада за неког Почучу који је тражио да неко буде пребијен био тражен затвор, а ови треба ваљда да добију награду", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је пребијање његовог брата Андреја почело док је држао личну карту у руци, као и да је његов брат ишао код родитеља који живе у близини.

"Жао ми је што не можете да верујете, не уклапа се у клише. Требало је неки други да буду пребијени па да се тражи седница СБ УН или нешто друго како је то мој брат написао у писму. Али десило се нажалост опет мојој породици и можда је тако и боље него да се деси неом дугом", навео је Вучић.

Он је рекао да неће доказивати било шта било коме већ да ће то да раде надлежни државни органи.

''Наравно да су људи из обезбедјења, који нису ни узвратили, били науоружани. То показује њихову свест да нису желели да употребе оружје против државних органа'', рекао је Вучић.

Он је рекао и да су они били свјесни и одговорни и да, иако су трпили језиве батине, ни на који начин нису узвратили Жандрамерији.

''Још једанпут извините што се тај Андреј презивао Вучић'', закључио је Вучић.

Министар одбране је изјавио јутрос и да војна полиција и ВБА истражују инцидент у ком је брат премијера Србије претучен током Параде поноса у Београду.

Гашић је рекао и да су припадници Кобри који су у том тренутку били са Андрејем Вучићем обезбјеђење премијера Србије и да су му само правили друштво.

"Војна полиција и војно-безбедносна агенција раде на рашчишћавању тог немилог догађаја и док је истрага у току не желим о томе да дајем информације", рекао је Гашић.

Он је додао да су Кобре, које су биле у пратњи брата српског премијера заправо обезбјеђење Александра Вучића.

"То је обезбеђење премијера Србије које се Андрејем пошло до куће премијеровог оца и мајке, не као обезбеђење, већ као пратња, да не би због те ситуације прекјуче (Параде поноса) дошло до тога (инцидента), а дошло је до тога", рекао је Гашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана