Трибунал наложио да се Шешељ врати у Хаг

Агенције
Трибунал наложио да се Шешељ врати у Хаг

Хаг - Жалбено вијеће Хашког трибунала наложило је Претресном вијећу да моментално опозове одлуку о пуштању лидера СРС Војислава Шешеља на привремену слободу и да нареди његов повратак у Притворску јединицу Трибунала у Схевенингену.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц позвао је раније Жалбено вијеће да усвоји његову жалбу на одлуку Судског вијећа о привременом ослобађању лидера СРС Војислава Шешеља и да одбаци Шешељев захтјев да жалба Тужилаштва не буде прихваћена.

"Шешељ није поткријепио доказима своју тврдњу да жалба Тужилаштва није заснована на валидним правним мотивима", наводи се у поднеску који је Брамерц данас упутио Жалбеном вијећу, а који је објавио Хашки трибунал.

Жалба Тужилаштва којом се тражи поништење одлуке о пуштању Шешеља на привремену слободу је примјерено заснована на Шешељевим јавним активностима, које подривају основе за његово привремено ослобађање, истиче се у поднеску.

Међу тим активностима наведене су Шешељеве поновљене изјаве да се неће добровољно вратити у Хаг, пријетње људима који сарађују са Тужилаштвом, изјаве које су увредљиве по жртве, као и Шешељеве изјаве и понашање који доводе у питање хуманитарне разлоге везане за његово здраствено стање, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана