Тачи о истрази убиства Ивановића: Многи ће добити главобољу

 Тачи о истрази убиства Ивановића: Многи ће добити главобољу 19.07.2018 21:48 | N1

Приштина - Предсједник Косова Хашим Тачи изјавио је на конференцији за медије да институције раде упорно на расвјетљавању убиства предсједника ГИ СДП Оливера Ивановића и најавио да ће “убудуће изаћи са конкретним резултатима, због којих ће многи добити главобољу и на Косову и у Београду”.

“Слажем се да је прошло много од убиства Оливера Ивановића. Узнемиравајуће је то што нису још идентификовани починиоци убиства. Наше институције раде упорно на томе и са међународним институцијама, имали смо контакте и са српским институцијама”, рекао је Тачи, пренијела је РТК2.

“Власти су подијељене”, додао је Тачи и најавио да ће институције Косова “убудуће изаћи са конкретним резултатима, због којих ће многи добити главобољу и на Косову и у Београду”.

Тачи је истакао да је Косово испунило све критеријуме за либерализацију виза и захваливши се свим грађанима Косова, рекао да је то успјех и заслуга свих људи на Косову и читавог политичког спектра

“Захваљујем на одговорности коју су показали предсједник Скупштине Весељи, премијер Харадинај, заменици премијера Пацоли и Љимај и свим људима који су радили са пажњом и одговорношћу, и захваљујем свима у правосуђу на њиховом раду за изградњу функционалне државе”, рекао је Тачи.

Он је напоменуо да сада сви треба да се фокусирају на будућност и да је ово тренутак који уједињује све људе.

“Остало је још неколико мјесеци, да заживи либерализација виза. Са јучерашњом одлуком сада имамо додатну одговорност, да се никоме не дозволи да спријечи овај процес. Убјеђен сам да ћемо из искуства и по савјету међународних партнера за неколико мјесеци успешно затворити овај процес”, рекао је Тачи.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица