Скупштина разријешила Гашића

Срна
Скупштина разријешила Гашића

Београд - Скупштина Србије изгласала је вечерас разрјешење министра одбране Братислава Гашића након сексистичког коментара упућеног новинарки "Б92" Златији Лабовић из децембра 2015. године.

За смјену је гласало 195 посланика, међу којима и посланици власти и опозиције.


Премијер Србије Александар Вучић позвао је раније данас посланике Скупштине Србије да подрже његову одлуку о разрјешењу Гашића.

Вучић је, образлажући приједлог пред посланицима Скупштине Србије, рекао да је то учинио због изјаве, али и пристојности и моралности која се од министара очекује, а не зато што спори његове резултате.

Он је нагласио да резултате које је Гашић постигао као министар одбране не спори јер су они веома добри, те да је урадио много и за Министарство и за Војску, као и намјенску индустрију.

"Гашић себи никада не би пожелео да клечи и знам да није пожелео ни девојци којој је то рекао. Он је то рекао тек тако, али мора да сноси одговорност и политичке последице", нагласио је Вучић.

Сједницу, која је почела данас у подне, су око 16.30 часова напустили посланици СНС-а, СПС-а и њихови коалициони партнери због увреде посланика Демократске странке /ДС/ Драгана Шутановца упућене предсједнику парламента Маји Гојковић на друштвеној мрежи "Твитер".

Шутановац је на "Твитеру" написао "Вучић о пристојности, Маја о поштењу, Марјан о култури... ријалити Скупштина".

Премијер Србије Александар Вучић, који је предсједник СНС-а, рекао је да му је жао што нема извињења од Шутановца и да би радо изашао са својим колегама, али да, као предлагач, мора да остане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана