Рањени жандарм преминуо на ВМА

Срна
Рањени жандарм преминуо на ВМА

Припадник Жандармерије Стева Синђелић преминуо је јутрос на ВМА након што је хицем погођен у главу током окршаја у близини прелаза Мердаре.

МУП је саопштио да је на жандармерију рано јутрос пуцало више особа албанске националности у селу Орловац, а једна је убијена у размјени ватре, преноси Б92.

Вјерује се да су у питању шумокрадице које су се вратиле на мјесто гдје је и синоћ било размјене ватре, приликом које је рањен један Албанац у ногу.

Жандарми, међу којима је био и Синђелић обезбјеђивали су мјесто увиђаја, а непознате особе су на њих отвориле ватру.

Припадник Жандармерије Стева Синђелић пребачен је полицијским хеликоптером на ВМА у Београду, али љекари нису успјели да му спасу живот.

Нови инцидент на подручју Куршумлије догодио се за мање од 24 сата. Јуче је приликом обиласка терена патрола полиције из Куршумлије затекла већи број особа албанске националности које су секле шуму у реону села Орловац.

Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је претходно за агенцију Бета да је жандарм С. С. (30) рањен јутрос око три сата, а око седам је донет у болницу.

"Он има устрелну рану главе. Одмах је обављена реанимација, а потом је у веома тешком стању хеликоптером превезен у Београд", рекла је јтурос је Марија Деспотовић.

Подсјетимо, такође у региону Куршумлије, полиција је јуче поподне пронашла шумокрадице са Космета. Група житеља КиМ албанске националности ухваћена је у близини Куршумлије у крађи шуме, а у размјени ватре с полицијом рањен је један од шумокрадица.

МУП је синоћ саопштио да је у размјени ватре полиције и већег броја особа албанске националности које су затечене да секу шуму у реону села Орловац у општини Куршумлија повредјен један Албанац.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио оружани напад на полицајце, као и уништавање имовине Републике Србије, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана