Официр ОВК: Не признајем суд у Хагу, нећу се одазвати

Агенције
Официр ОВК: Не признајем суд у Хагу, нећу се одазвати

Приштина - Високи официр такозване ОВК Ремзи Шаља изјавио је да се неће појавити пред Специјалним тужилаштвом у Хагу 17. јануара.

Он је потврдио да је добио позив да се појави пред Тужилаштвом, али је изјавио да то неће учинити.

Шаља, који је био командант Специјалне јединице Главног штаба бивше ОВК, позвао је и друге бивше припаднике ОВК да се не одазивају позивима Специјалног суда.

“Онима, који су ми доставили позив, а који су изјавили да су полицајци Еулекса, рекао сам да не признајем тај суд, да сам Албанац и да сам поносан на борбу у којој сам учествовао и зато позивам и моје другове, како смо се заклели за домовину и заставу, тако да дамо обећање да не признајемо овај суд и да се не предајемо Хагу”, написао је Шаља на Фацебооку.

Током дана позив за давање изјаве у Специјалоном тужилаштву добио је и један од најпознатијих команданата бивше Ослободилачке војске Косова (ОВК) Сами Љуштаку.

Саопштено је да је позван и високи официр бивше Ослободилачке војске Косова (ОВК) Назиф Мехмети, који је током рата био познат као командант Дини, да пред Специјалним судом у Хагу да изјаву.

Медији су раније објавили да је позив за давање изјаве добио предсједник Војног суда ОВК Сокољ Добруна, командант Оперативне зоне Лап Рустем Мустафа Реми и двојица ниже рангираних официра бивше ОВК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана