Николић: Јединствена листа јужно од Ибра

Танјуг, РТС
Николић: Јединствена листа јужно од Ибра

Београд - Постигнуто суштинско јединство представника српског народа на КиМ и државе да се изађе на локалне изборе 3. новембра са јединственом српском листом, рекао савјетник предсједника Србије Марко Ђурић. Томислав Николић рекао да је највећа лаж да је излазак на изборе признавање Косова.

Савјетник предсједника Србије Марко Ђурић изјавио је да је на састанку предсједника Томислава Николића са представницима Срба са централног Косова постигнуто суштинско јединство представника српског народа на КиМ и државе да се изађе на локалне изборе 3. новембра са јединственом српском листом.

"На састанку са представницима 25 општина са Косова и начелницима свих округа постигнут је јединствен став да се на изборе изађе са уједињеном српском листом иза које ће стајати акт подршке институција у Србији", рекао је Ђурић новинарима.

Предсједник Србије позвао је Србе са Косова и Метохије да изађу на локалне изборе 3. новембра и поновио да је највећа лаж да је излазак на изборе признавање Косова.

"Наш предлог је јединствена српска листа, да победи на свим местима, и да има подршку из целог света. Ако изађете одговорност ће бити на нама, на држави, а ако не изађете одговорност ће бити на вама", рекао је Николић представницима Срба са Косова и Метохије на састанку у Председништву, а сазнаје Танјуг.

Предсједник Србије је поручио представницима Срба да сарађују са Владом Србије, јер ће само тако живјети боље.

Он је поновио да тезу да је излазак на изборе признавање Косова пласира "неко због личне идеологије", а не у интересу Срба у Покрајини.

"Избори, преговори у Бриселу, све се одвија у оквиру одлуке Скупштине Србије, а било какав покушај који води ка независности сече се у корену", поручио је предсједник Србије на састанку с представницима Срба са Косова и Метохије.

Састанку, који је завршен око 16 часова, присуствовали су и премијер Србије Ивица Дачић, директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин, као и савјетник предсједника Србије Марко Ђурић.

У делегацији Срба са југа КиМ били су начелници Косовског, Косовско-поморавског, Пећког и Призренског округа, шеф бироа за КиМ у Грачаници и представници 25 општина јужно од Ибра, између осталог општина Гора, Сува Река, Ораховац, Призрен, Пећ, Ново Брдо, Приштина, Исток, Ђаковица, Дечани, Косово Поље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана