Nikolić: Jedinstvena lista južno od Ibra

Tanjug, RTS
Nikolić: Jedinstvena lista južno od Ibra

Beograd - Postignuto suštinsko jedinstvo predstavnika srpskog naroda na KiM i države da se izađe na lokalne izbore 3. novembra sa jedinstvenom srpskom listom, rekao savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić. Tomislav Nikolić rekao da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova.

Savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je na sastanku predsjednika Tomislava Nikolića sa predstavnicima Srba sa centralnog Kosova postignuto suštinsko jedinstvo predstavnika srpskog naroda na KiM i države da se izađe na lokalne izbore 3. novembra sa jedinstvenom srpskom listom.

"Na sastanku sa predstavnicima 25 opština sa Kosova i načelnicima svih okruga postignut je jedinstven stav da se na izbore izađe sa ujedinjenom srpskom listom iza koje će stajati akt podrške institucija u Srbiji", rekao je Đurić novinarima.

Predsjednik Srbije pozvao je Srbe sa Kosova i Metohije da izađu na lokalne izbore 3. novembra i ponovio da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova.

"Naš predlog je jedinstvena srpska lista, da pobedi na svim mestima, i da ima podršku iz celog sveta. Ako izađete odgovornost će biti na nama, na državi, a ako ne izađete odgovornost će biti na vama", rekao je Nikolić predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije na sastanku u Predsedništvu, a saznaje Tanjug.

Predsjednik Srbije je poručio predstavnicima Srba da sarađuju sa Vladom Srbije, jer će samo tako živjeti bolje.

On je ponovio da tezu da je izlazak na izbore priznavanje Kosova plasira "neko zbog lične ideologije", a ne u interesu Srba u Pokrajini.

"Izbori, pregovori u Briselu, sve se odvija u okviru odluke Skupštine Srbije, a bilo kakav pokušaj koji vodi ka nezavisnosti seče se u korenu", poručio je predsjednik Srbije na sastanku s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Sastanku, koji je završen oko 16 časova, prisustvovali su i premijer Srbije Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, kao i savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić.

U delegaciji Srba sa juga KiM bili su načelnici Kosovskog, Kosovsko-pomoravskog, Pećkog i Prizrenskog okruga, šef biroa za KiM u Gračanici i predstavnici 25 opština južno od Ibra, između ostalog opština Gora, Suva Reka, Orahovac, Prizren, Peć, Novo Brdo, Priština, Istok, Đakovica, Dečani, Kosovo Polje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana