Нарко-дилери из »Сабље« добили млађу и суровију конкуренцију

blic.rs
Нарко-дилери из »Сабље« добили млађу и суровију конкуренцију

Београд - Криминалци, који су 2003. године хапшени и осуђивани због кријумчарења дроге, један за другим излазе на слободу па чак и иза затворских решетака покушавају да врате позиције на нарко-тржишту Србије.

Међусобна сарадња, сукоби, борба за превласт кланова само за три мјесеца ове године довели су до неколико убистава и рањавања. Према подацима безбједносних служби, најјаче нарко-групе у Србији су јагодинска и нишка, које моћ заснивају на везама у иностранству.

У Београду тржиште дијели више група, а најјача је она којом руководе сарадници Луке Бојовића, вође наслијеђеног "земунског клана".

"Новац је суштина сваке криминалне приче. У борби за превласт они прибјегавају ономе што једино и знају, а то је елиминација вође супарничке групе, рањавање као опомена за дуг, чак и обрачун са супарником из истог клана", каже за "Блиц" извор из безбједносних структура Србије.

Он наводи да је убиство Ненада Опачића, који је у затвору био од "Сабље"", управо дио рата у борби за превласт.

"Горан Радоман ликвидиран је јер је покушао да се осамостали и изађе из групе која му је донијела милионску зараду на шверцу кокаина из Јужне Америке. Владана Величковића убили су дојучерашњи сарадници. Велибор Ћировић, некадашњи тјелохранитељ Средоја Шљукића и Драган Васић Гага, некадашњи вођа навијачке групе 'Ултрас', такође су рањени због личних сукоба због дроге", каже извор.

У међувремену на београдским улицама рањено је и неколико припадника нарко-група на нижим позицијама, међу којима је и једна дјевојка, која је са три хица погођена у ноге у парку на Вождовцу.

"Сва та рањавања су дио сукоба унутар групе или са супарничким групацијама, углавном због дуговања" каже извор.

Обрачун кланова

Ненад Опачић

Вођа ветерничке групе Ненад Опачић (54) и његова супруга Јасмина (46) убијени су 28. фебруара у Новом Саду. Опачић је ухапшен у "Сабљи" 2003. због препродаје наркотика. У моменту убиства био је на одмору. Из затвора је требало да изађе 30. јануара 2018.

Горан Радоман

Цетињанин Горан Радоман (37), сарадник Дарка Шарића, убијен је 20. фебруара испред лифта подземне гараже зграде. Мотив убиства је освета због нестанка 300 килограма кокаина у Шпанији мјесец дана раније. Убијени Радоман и његов брат Владан годинама су у пословима трговине кокаином из Јужне Америке у Европу.

Владан Величковић

Владан Величковић (37) рањен је 18. јануара у хотелу "Мајдан" у Београду, а од задобијених рана преминуо је у Ургентном центру. Полиција има снимак убиства на којем се виде двојица младића која су се сукобили са Величковићем - Славко Б. и Немања И. Полиција је за њима расписала потерницу.

Велибор Ћировић

Велибор Ћировић, некадашњи тјелохранитељ Средоја Шљукића Шљуке, и Никола Ћирковић (26) рањени су у пуцњави 3. марта у Београду. Иако се сумњало да су пуцали један на другога, према њиховим тврдњама на њих је пуцао Милош Б. (32), са којим су се претходно посвађали због новца.

Драган Васић Гага

Драган Васић Гага (41), вођа навијачке групе Црвене звезде "Ултра бојс", упуцан је 10. фебруара са више од пет метака код стадиона "Рајко Митић". Непознати нападач испалио је осам метака у правцу Васића. Навијач је прије пуцњаве био у теретани на стадиону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана