Нападuтe новинарке Пинка

Б92
Нападuтe новинарке Пинка

Београд - На протесту Двери и Здраве Србије испред телевизије Пинк дошло је до инцидента када је једна особа физички напала двије новинарке те телевизије.

Агенција Бета јавља да је нападнута новинарка Гордана Узелац, док Танјуг истиче да је поред ње нападнута и новинарка Мара Драговић.

Након тога је дошло до општег комешања, јавља агенција Бета, истичући да је инцидент брзо завршен.

Минстар унутрашњих послова послова Небиојша Стефановић изјавио је да је нападач приведен, као и да ће то лице даље бити предато надлежним органима.

Телевизија Пинк јавља да њихова новинарка Горадана Узелац има потрес мозга и да је пребачена у Ургентни центар.

Огласио се и МУП наводећи да је нападач на Гордану Узелац приведен Вишем јавном тужилаштву.

Наведено је да је током протесту присталица Покрета Двери испред Телевизије Пинк, којем је присуствовало око 250 људи, данас дошло до "озбиљног нарушавања јавног реда и мира" и да је Д.В. (1972) из Лучана, "физички насрнуо, задао ударац и нанео телесне повреде новинарки ТВ Пинк Гордани Узелац".

Д.В. је убрзо идентификован и приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду, пише у саопштењу.

Полиција у сарадњи с тужилаштвом предузима мјере из своје надлежности у вези са тим случајем, додаје Министарство.

У саопштењу МУП-а је наведено да се током тог скупа догодило "више међусобних туча окупљених присталица Двери које су протествовале испред Телевизије Пинк" и да је у току утврђивање прекршајних и кривичних одговорности сукобљених. Медији су објавили и снимак сукоба.

"Не верујем у случајности, Гоца је нокаутирана, у хитној је, а Мара чека да оде одавде, у потиљак је добила песницу. Ја очекујем да ли ће реаговати новинарска удружења, ово је дивљачки и брутални чин да су новинаре на задатку напали", изјавио је главни и одговорни уредник Пинка Горан Гмитрић.

Испред зграде ТВ Пинк одржан је протест у организацији Двери, Здраве Србије и синдиката Слога, под називом "Овако више не може".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана