Хорор у Раковици: Серијски силоватељ убио дјевојчицу

blic.rs
Хорор у Раковици: Серијски силоватељ убио дјевојчицу

Батајница - Тијело Иване Подрашчић (14) из Батајнице, која је нестала прије више од два мјесеца, пронађено је у напуштеној кући у београдском насељу Раковица, гдје је силована па убијена.

Починилац овог монструозног злочина Дарко Костић (39) из Београда ухапшен је након што је силовао своју рођаку на истом мјесту прије три дана, потврдио је министар полиције Небојша Стефановић.

Убиство мотиком

Стефановић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је Костић дјевојчицу силовао, а потом ударио мотиком у главу, завио у ћебе и сунђер и закопао у изнајмљеној кући у Раковици.

- Злочин је откривен пошто је 29. септембра једна жена пријавила силовање, а полиција је по њеној пријави дошла у кућу у којој је убијена и Ивана. Тело је пронађено захваљујући киши која га је открила испод наноса земље - рекао је Стефановић и додао да је ово застрашујући злочин.

Према ријечима Стефановића, Костић је вишеструки повратник, осуђиван за разбојништва и тешке крађе, али и за убиство старице на седам година затвора.

Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је да је Ивана преминула насилном смрћу још средином августа.

- Девојчицино тело је нађено у поодмаклој фази распада. Ухапшени монструм је силоватељ повратник. Он је 1993. године са још једним човеком на гнусан начин убио старицу која је била 1929. годиште. За то кривично дело осуђен је на седам година затвора. Ухапшен је захваљујући полиграфском тестирању - рекао је Вељовић.

Због силовања је 2001. године осуђен на казну затвора од три и по године.

У мају ове године Костић је изашао из затвора пошто је претходно био осуђен за више кривичних дјела.

Полиција сумња да је Костић извршио још силовања и напада.

Станари

Мјештани Раковице, који живе у близини куће у којој је убијена Ивана, кажу да су у посљедње вријеме осјећали непријатни мирис, али да су мислили да потиче од изливене канализације.

Они такође кажу да им ништа није било сумњиво све до суботе, 27. септембра, када су се појавила двојица инспектора са непознатом дјевојком.

- Инспектори су ушли у кућу пошто су развалили врата - причају станари.

Трагом информације да је Костић познавао све своје жртве, на "Фејсбуку" је откривено да је био пријатељ и са Иваном.

Ивана је 29. јула отишла од куће са дозволом мајке "да се проведе" и од тада јој се губи сваки траг. Рекла је мајци да иде са "друштвом из Земуна". Њен нестанак полицији је пријавио отац и од тада се водила као нестала.

Ивана је била ученица Основне школе "Светислав Голубовић Митраљета", која се налази у непосредној близини породичне куће Подрашчића. Непосредно пред крај школске године слабо је одлазила на часове. Имала је, према ријечима мајке Наде, за август заказано полагање из готово свих предмета.

Ивана је и раније, иако веома млада, одлазила од куће и остајала по неколико дана. У земунском центру за социјални рад, под чијом је бригом породица била од 2006. до 2009. године, те њене одласке виде као "историју бежања", док родитељи на то гледају сасвим другачије.

- Она је знала да оде, али увек би се јавила. Никад се није десило да оде и да се не јави - говорили су и отац и мајка.

Ипак, до краја су вјеровали да је жива и чак преко медија поручивали да се врати кући и да неће имати никаквих проблема.

Тијана Јурић

Монструозно убиство Иване Подрашчић догодило се само мјесец након што је на скоро исти начин убијена Тијана Јурић (15) из Бајмока. Њено тијело пронађено је 25. августа након 13 дана потраге, закопано у околини Сомбора. Убица је месар из Сурчина Драган Ђурић. Он је дјевојчицу ударио аутомобилом, потом ју је стрпао у ауто, иживљавао се, да би је на крају убио. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана