Horor u Rakovici: Serijski silovatelj ubio djevojčicu

blic.rs
Horor u Rakovici: Serijski silovatelj ubio djevojčicu

Batajnica - Tijelo Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, koja je nestala prije više od dva mjeseca, pronađeno je u napuštenoj kući u beogradskom naselju Rakovica, gdje je silovana pa ubijena.

Počinilac ovog monstruoznog zločina Darko Kostić (39) iz Beograda uhapšen je nakon što je silovao svoju rođaku na istom mjestu prije tri dana, potvrdio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Ubistvo motikom

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Kostić djevojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u ćebe i sunđer i zakopao u iznajmljenoj kući u Rakovici.

- Zločin je otkriven pošto je 29. septembra jedna žena prijavila silovanje, a policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana. Telo je pronađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje - rekao je Stefanović i dodao da je ovo zastrašujući zločin.

Prema riječima Stefanovića, Kostić je višestruki povratnik, osuđivan za razbojništva i teške krađe, ali i za ubistvo starice na sedam godina zatvora.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da je Ivana preminula nasilnom smrću još sredinom avgusta.

- Devojčicino telo je nađeno u poodmakloj fazi raspada. Uhapšeni monstrum je silovatelj povratnik. On je 1993. godine sa još jednim čovekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično delo osuđen je na sedam godina zatvora. Uhapšen je zahvaljujući poligrafskom testiranju - rekao je Veljović.

Zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine.

U maju ove godine Kostić je izašao iz zatvora pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih djela.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada.

Stanari

Mještani Rakovice, koji žive u blizini kuće u kojoj je ubijena Ivana, kažu da su u posljednje vrijeme osjećali neprijatni miris, ali da su mislili da potiče od izlivene kanalizacije.

Oni takođe kažu da im ništa nije bilo sumnjivo sve do subote, 27. septembra, kada su se pojavila dvojica inspektora sa nepoznatom djevojkom.

- Inspektori su ušli u kuću pošto su razvalili vrata - pričaju stanari.

Tragom informacije da je Kostić poznavao sve svoje žrtve, na "Fejsbuku" je otkriveno da je bio prijatelj i sa Ivanom.

Ivana je 29. jula otišla od kuće sa dozvolom majke "da se provede" i od tada joj se gubi svaki trag. Rekla je majci da ide sa "društvom iz Zemuna". Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala.

Ivana je bila učenica Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta", koja se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće Podraščića. Neposredno pred kraj školske godine slabo je odlazila na časove. Imala je, prema riječima majke Nade, za avgust zakazano polaganje iz gotovo svih predmeta.

Ivana je i ranije, iako veoma mlada, odlazila od kuće i ostajala po nekoliko dana. U zemunskom centru za socijalni rad, pod čijom je brigom porodica bila od 2006. do 2009. godine, te njene odlaske vide kao "istoriju bežanja", dok roditelji na to gledaju sasvim drugačije.

- Ona je znala da ode, ali uvek bi se javila. Nikad se nije desilo da ode i da se ne javi - govorili su i otac i majka.

Ipak, do kraja su vjerovali da je živa i čak preko medija poručivali da se vrati kući i da neće imati nikakvih problema.

Tijana Jurić

Monstruozno ubistvo Ivane Podraščić dogodilo se samo mjesec nakon što je na skoro isti način ubijena Tijana Jurić (15) iz Bajmoka. Njeno tijelo pronađeno je 25. avgusta nakon 13 dana potrage, zakopano u okolini Sombora. Ubica je mesar iz Surčina Dragan Đurić. On je djevojčicu udario automobilom, potom ju je strpao u auto, iživljavao se, da bi je na kraju ubio. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana