Цијели аутобус у Београду успављивао бебу

Цијели аутобус у Београду успављивао бебу 09.08.2018 19:01 | Срна

"Разбоље се лисица, суши се ко грана..." Стихови ове пјесме одјекивали су у уторак око 19 сати у аутобусу на линији 511 у Београду.

Како би смирио бебу која је дуже вријеме плакала, возач аутобуса Иван Филиповић (40) пустио је преко разгласа веселу дјечију мелодију. Несвакидашњи гест поздравили су путници, који су аплаудирали шоферу и, истовремено, једногодишњој Милици пјевали пјесму.

Задивљена пажњом возача, Београђанка Ана Максимовић, мама мале Милице, похвалила га је на друштвеним мрежама. Зато је у сриједу цијела пријестолница причала о овом љубазном човјеку који је многима вратио вјеру у људе.

"Толика се прашина дигла, а ја сам урадио само ситницу", каже за Новости Иван Филиповић, који већ 15 година ради за воланом, а три године као возач у јавном градском пријевозу.

"И ја имам бебу, Максима који има годину и по. Знам како је тешко смирити дијете кад се зацени. Плакало је десетак минута, и мајка никако није успијевала да га умири. Није било гужве, клима-уређај је био укључен на 25 степени, али беба је била нервозна. Кад сам примијетио да се и мајка унервозила, јер није успијевала да је умири, преко разгласа сам пустио пјесме с којима успављујем свог Максима. Телефон ми је пун дјечијих мелодија, али сам одабрао "Разбоље се лисица", јер је мом дјетету омиљена, а дјеловала је и на бебу у аутобусу.

Ана Максимовић (36), Милицина мама, каже да зна колико је напоран посао возача и да овакав гест никад не би очекивала.

"Милица је навикла на превоз јер се често возимо аутобусом", прича Ана.

"Ипак, те вечери, кад смо се враћали са Аде Циганлије, почела је да плаче, а послије неколико станица буквално да урла. Плакала је без престанка, а мене је већ почела да хвата паника. Нисам знала шта да радим."

Кад се преко разгласа у возилу зачула позната мелодија, сви путници, па и она, били су у шоку.

"Милица је одмах престала да плаче. Онда су сви почели да аплаудирају возачу, а Милица је почела да се смије и игра", кроз осмијех говори Максимовић.

Кад је почела пјесма "Слон љепотан додолан", путници у аутобусу су пјевали. Сљедећих пет станица дјечије пјесме су одзвањале аутобусом јавног градског превозника.

(Вечерње новости)© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица