Центар Београда пун полиције

Срна
Центар Београда пун полиције

Београд - Велики број полицајаца, припадника Жандармерије и Противтерористичке јединице налази се у центру Београда наводно због најављеног протеста навијача, али у МУП Србије кажу да је ријеч о уобичајеним активностима.

Један од старјешина полицијске јединице испред Скупштине Србије рекао је Срни да је ријеч о уобичајеним активностима полиције, с обзиром на најављене спортске утакмице, које треба данас да се одиграју.

Како су јавили поједини београдски медији, разлог за протест навијача је убиство навијача "Црвене звезде" у Истанбулу.

Припадници полиције налазе се на платоу испред зграде Скупштине Београда и Дома Народне скупштине.

На том простору налази се десетак аутобуса и џипова МУП-а, а неки припадници полиције носе опрему за разбијање демонстрација.

Неколико стотина грађана окупило се синоћ испед турске Амбасаде у Београду, гдје су протестовали због убиства навијача.

Након што су одали почаст убијеном Марку Ивковићу и прислужили свијеће у цркви Светог Марка, навијачи су испред Амбасаде Турске палили бакље и пјевали навијачке пјесме "Црвене звезде".

Тијело Ивковића допремљено је синоћ из Истанбула у Београд. Он ће бити сахрањем сутра у 15.00 часова на новом бежанијском гробљу.

Ивковић је рођен у Задру 1995. године. Избјегао је из Крајине, гдје је током рата изгубио оца. Преселио се у Јагодину, а када је у другом разреду основне школе дошао у Земун, другари су му симболицно наденули надимак - Јагода.

Био је веома добар ђак, студирао је геодезију на Универзитету у Новом Саду и није пропуштао утакмице омиљеног клуба са малог Калемегдана.

Ивковић је у петак избоден на смрт испред хале "Абди Ипекчи" у Истанбулу у сукобу са присталицама "Галатасараја", уочи меча Евролиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана