Београд: За ликвидацију на гробљу ангажован убица из БиХ

kurir.rs
Београд: За ликвидацију на гробљу ангажован убица из БиХ

Београд - Убица Миломира Јовановића (46) из Вранића, који је ликвидиран у суботу надомак гробља у Сопоту, највјероватније је стигао из Босне и Херцеговине, пише Курир. Сумња се да је имао једног саучесника, који га је одвезао послије злочина до "штека" у Београду. Наредних дана покушаће неким од илегалних пријелаза да се врати у БиХ.

Према незваничним информацијама за Јовановићеву ликвидацију је била спремљена још једна, резервна екипа пуцача. У случају да снајпериста из неког разлога не одради "посао", друга група убица чекала је Миломира надомак његовог стана у Новом Београду. Они су били наоружани аутоматима.

Ово су прва оперативна сазнања полиције, која покушава да склопи коцкице мистериозног и несвакидашњег убиства у Србији. Снајпер, иначе, није тако често кориштен у мафијашким ликвидацијама у Београду, а никад се није догодило да се "сачекуша" направи на - гробљу!

- Миломир је одавно у пословима са оне стране закона и ту засад тражимо разлоге убиства. Родом је из Вранића, али је живио у Новом Београду. У посљедње вријеме, према информацијама до којих смо дошли разговарајући са његовим пријатељима и родбином, имао је нека сазнања да му раде о глави. Окружио се тјелохранитељима и готово нигдје није излазио без пријеке потребе– навео је Куриров извор из полиције.

Полиција је недалеко од Миломирове родитељске куће пронашла сумњиве трагове, који указују да су се плаћеници и туда врзмали.

Јовановић је додатно појачао обезбјеђење прије око пола године када му је у Чешкој нестао брат Милан, за којег се такође сумња да се бавио илегалним пословима. Наводно, он као да је у земљу пропао, нико не зна његову судбину.

- Организатор Миломировог убиства добро је познавао његове навике, кретање, контакте... То је могао да му каже само неко ко је био близак са Јовановићем. Тај неко је и знао да ће у суботу бити на сахрани Новака Тодоровића на гробљу у Сопоту– тврди Куриров саговорник.

Повукао ороз

Снајпер је одабран, јер убица није морао да му се много приближи. Наводно, пуцано је са растојања од најмање стотињак метара и то кроз прозор аутомобила, којим су се послије дали у бијег. Да би био сигуран да је обавио "посао", злочинац је неколико пута повукао ороз. Испалио је најмање три хица у Јовановића.

Убијени је, према полицијским сазнањима, био близак са Дејаном Стојановићем Кеком, некадашњим вођом "новобеоградског ганга", који одавно није у Србији.

У посљедње вријеме у пословима са оне стране закона сарађивао је и са другим криминалним екипама.

- Полиција има неки правац истраге када је ријеч о овом случају, али је све још на почетку и прикупљају се информације. Неколико је верзија, од тога да је окренуо леђа дојучерашњим сарадницима, до тога да је "испао некоректан" у неким криминалним пословима. Међу познаваоцима прилика у подземљу чује се и прича да је некадашњим пријатељима отео "тржиште", али и уличну мрежу. Све ћемо то детаљно да истражимо, казао је новинарима овај извор из полиције.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана