Албанац из Италије поставио дрон на куполу цркве

Агенције
Албанац из Италије поставио дрон на куполу цркве

Београд - Албанац из Италије Исмаиљ Моринај (32) је "специјалац" који је 14.октобра са куполе Цркве Светог Архангела Гаврила лансирао дрон са заставом такозване "велике Албаније", који је потом долетио до стадиона Партизана, пише данашњи Информер.

Према наводима листа, Моринај, који се бави алпинизмом и слободним пењањем, у Србију је ушао 11. октобра, у аутомобилу са италијанским таблицама, а одсјео је у једном хостелу близу стадиона Партизана, користећи италијанску личну карту.

Информер преноси да је Моринај одмах послије утакмице побјегао из Србије, али га је српска полиција током викенда лоцирала и затражила помоћ Интерпола у његовом хапшењу.

Према наводима листа, постоје сазнања да се Моринај и брат албанског премијера Олси Рама дуго и веома добро познају и да су заједно до детаља испланирали акцију убацивања дрона на стадион како би изазвали нереде на утакмици.

Лист пише да је Рама, након што је Моринај "довезао" дрон до стадиона, из ложе преузео контролуи над летјелицом, највјероватније преко програма који је претходно инсталирао у свој "ајфон".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана