Vodovod na Tunjicama do aprila

Danijela Stokanić
Vodovod na Tunjicama do aprila

Banjaluka - Rok za završetak izgradnje primarnog i sekundarnog vodovoda na području grada prolongiran je do aprila iduće godine, zbog problema iz ranijeg perioda.

Rekao je ovo "Glasu Srpske" gradonačelnik Slobodan Gavranović i dodao da radove izvodi konzorcijum "Ludvig Fajfer" - "Hidrokop" - "Niskogradnja".

- Projekat vrijedan 17,5 miliona evra, koji finansira KfNj banka, trebalo je da bude završen do 15. jula ove godine, ali s obzirom na kašnjenje radova na samom početku i do godinu dana, više puta su probijani rokovi. Na kašnjenje je uticao niz faktora od loših vremenskih uslova, klizišta na Tunjicama, neregulisanih odnosa između izvođača do problema sa garancijama - rekao  je Gavranović. Dodao je da se mjesecima sa bankom, izvođačima radova i nadzornim organom radi na zajedničkom iznalaženju rješenja kako bi nastavili sa projektom i u što kraćem roku završili.

- Spremni smo da napravimo dio kompromisa, s ciljem da taj projekat do početka iduće građevinske sezone bude završen - istakao je Gavranović i dodao da se nada da će uskoro zaključiti aneks ugovora u kojem će biti precizirano kako će projekat biti priveden kraju.

Direktor banjalučkog preduzeća "Hidrokop" Radislav Babić rekao je da, što se tiče njihovog dijela radova na ovom projektu, biće završeni do kraja ove godine.

- Dio posla, odnosno lot 1, koji obuhvata izgradnju vodovoda, završili smo i predali još prošle godine. Radovi se privode kraju i na lot 3, tačnije izgradnji kanalizacije prema naselju Karanovac - rekao je Babić.

Ekipe preduzeća "Niskogradnja" izvode radove na lotu 3, a podrazumijevaju rekonstruisanje vodovodnog sistema za naselja Tunjice i Šargovac. Najmanje posla je urađeno na ovom lotu, jer su neko vrijeme radovi bili obustavljeni zbog klizišta u naselju Tunjice.

Rukovodilac "Niskogradnje" Nenad Majstorović rekao je da će nastojati da završe svoj dio posla do 30. aprila 2015. godine, kada je to i dogovoreno.

- Vodovoda je urađeno 70 odsto. Urađen je kompletan cjevovod i jedan od dva rezervoara je pri kraju. Problem je što radovi najviše zavise od vremenskih uslova - kazao je  Majstorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana