Водовод на Туњицама до априла

Данијела Стоканић
Водовод на Туњицама до априла

Бањалука - Рок за завршетак изградње примарног и секундарног водовода на подручју града пролонгиран је до априла идуће године, због проблема из ранијег периода.

Рекао је ово "Гласу Српске" градоначелник Слободан Гаврановић и додао да радове изводи конзорцијум "Лудвиг Фајфер" - "Хидрокоп" - "Нискоградња".

- Пројекат вриједан 17,5 милиона евра, који финансира КфЊ банка, требало је да буде завршен до 15. јула ове године, али с обзиром на кашњење радова на самом почетку и до годину дана, више пута су пробијани рокови. На кашњење је утицао низ фактора од лоших временских услова, клизишта на Туњицама, нерегулисаних односа између извођача до проблема са гаранцијама - рекао  је Гаврановић. Додао је да се мјесецима са банком, извођачима радова и надзорним органом ради на заједничком изналажењу рјешења како би наставили са пројектом и у што краћем року завршили.

- Спремни смо да направимо дио компромиса, с циљем да тај пројекат до почетка идуће грађевинске сезоне буде завршен - истакао је Гаврановић и додао да се нада да ће ускоро закључити анекс уговора у којем ће бити прецизирано како ће пројекат бити приведен крају.

Директор бањалучког предузећа "Хидрокоп" Радислав Бабић рекао је да, што се тиче њиховог дијела радова на овом пројекту, биће завршени до краја ове године.

- Дио посла, односно лот 1, који обухвата изградњу водовода, завршили смо и предали још прошле године. Радови се приводе крају и на лот 3, тачније изградњи канализације према насељу Карановац - рекао је Бабић.

Екипе предузећа "Нискоградња" изводе радове на лоту 3, а подразумијевају реконструисање водоводног система за насеља Туњице и Шарговац. Најмање посла је урађено на овом лоту, јер су неко вријеме радови били обустављени због клизишта у насељу Туњице.

Руководилац "Нискоградње" Ненад Мајсторовић рекао је да ће настојати да заврше свој дио посла до 30. априла 2015. године, када је то и договорено.

- Водовода је урађено 70 одсто. Урађен је комплетан цјевовод и један од два резервоара је при крају. Проблем је што радови највише зависе од временских услова - казао је  Мајсторовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана