Prijedor: Susret umjetnika iz Banjaluke i Trebinja kroz grafike

S. Ta.
Prijedor: Susret umjetnika iz Banjaluke i Trebinja kroz grafike

Prijedor - Izložbom grafika dvanaest studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci i Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, koja je otvorena u "Galeriji 96", nastavljeno je Prijedorsko kulturno ljeto.

Izložbu je proteklog vikenda otvorio viši asistent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci na predmetu grafika Milan Krajinović, koji smatra da je ovo značajna izložba i susret studenata sa različitih akademija, ne toliko da se porede koliko da komuniciraju. Direktor Galerije Tihomir Ilijašević je istakao da je riječ o izuzetnoj izložbi nadarenih studenata grafika sa ove dvije akademije.

- Do sada smo u ovom prostoru imali priliku da vidimo grafike studenata banjalučke akademije, a sada imamo mogućnost da napravimo paralelu između dvije škole profesora i dva različita rukopisa grafike i ovo će od sada postati tradicija da zajedno izlažu - izjavio je Ilijašević.

Prijedorčani će oko 25 izloženih grafika tri studenta iz Trebinja i devet iz Banjaluke moći da vide do 8. avgusta. Nakon otvaranja izložbe održan je koncert beogradskih džez muzičara pod nazivom "Četiri dive i pijanista i kontrabasista".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana