Premijera u Gradskom pozorištu Jazavac: Priča o nasilju ostavila snažan utisak>

A.G.
Premijera u Gradskom pozorištu Jazavac: Priča o nasilju ostavila snažan utisak>

Banjaluka - Članovi Studija "Jazavac" pod budnim okom reditelja Belinde Božičković premijerno su u subotu uveče izveli predstavu "Bam Bam".

Na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac" mlada glumačka ekipa oživjela je priču Vilijama Mastrosimona koja govori o vršnjačkom nasilju. Inače, tekst je zasnovan na istinitom događaju koji se desio 1998. godine u Springfildu, Oregon, kada je Kip Kinkel ubio svoje roditelje i pucao na dva školska druga, pri čemu je povrijedio još 22 ljudi.

Uloge u komadu Božičkovićeva je povjerila Nedi Tomašević, Branki Mišić, Heleni Simić, Đorđi Atelj, Tamari Jošić, Borisu Mariću, Jasmini Salopek, Višnji Lovrić, Kolji Granuliću i Ani Miletić.

Svi koji su bili na premijeri kažu da je ova priča na njih ostavila snažan utisak i da su još dugo po izlasku iz pozorišta razgovarali o predstavi.

- Trebalo bi svi da se osvijestimo i posmatramo pažljivije šta se dešava oko nas - možda je vaše dijete žrtva nasilja, a da toga niste ni svjesni. Kao društvo smo jako zakazali. Ne vidimo i ne zanimamo se za nesreću koja se dešava, dok se ne dogodi konkretno nama. Čim prođe medijska pažnja, nastupa naša nezainteresovanost za djecu koja su prošla kroz strašne oblike nasilja - smatra Božičkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana