Otvara se Podrum scena u Gospodskoj

M. P.
Otvara se Podrum scena u Gospodskoj

Banjaluka - Svečano otvaranje "Podrum scene" u Gospodskoj ulici Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP) biće održano 19. februara u 20 časova.

Desiće se to na rođendan ovog pozorišta, a scenu će svečano otvoriti gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, čijom se odlukom i krenulo u rekonstrukciju matične scene BSP-a, koja je rekonstruisana prema idejnom rješenju scenografa Dragane Macan.

Biće i uručene godišnje nagrade i to: "Zlatna povelja" Gradskoj upravi Banjaluka, "Zlatni indeks" gradonačelniku Gavranoviću, kao i nagrada za životno djelo Seadu Đuliću, reditelju prve predstave "Magbet", koja je odigrana u "Podrum sceni".

Pozorišna, 39. sezona će zvanično startovati premijerom predstave "Potop" 28. februara u 20.30 časova, a biće to 81. premijera u istoriji Studentskog pozorišta. Upravo zbog toga u ovoj sezoni na matičnoj sceni BSP-a biće 81 stolica u gledalištu.

- Istina, u sezonu ulazimo bez opreme, ali dobijamo ono najbitnije - kutak za nesmetan i normalan rad, ne samo za članove BSP-a, već i za druge stvaraoce "srodnih umjetnosti" - rekao je režiser Aleksandar Pejaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo pisac Pol Oster
Preminuo pisac Pol Oster
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana