Izložba Presjek otvorila put novih likovnih poetika

M. P.
Izložba Presjek otvorila put novih likovnih poetika

Banjaluka - Izložba radova profesora i studenata četvrte godine slikarstva Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci "Presjek", otvorena je u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci.

Riječ je o izabranim radovima sedam studenata koji studiraju u klasi profesora Jelene Karišik, a kako je ona istakla, ovom postavkom, postavljenom u utorak uveče napravili su svojevrstan presjek njihovog školovanja na Akademiji.

- Ovim radovima htjeli smo da predstavimo njihovu ličnu likovnu poetiku i otvorimo im put za samostalno predstavljanje na likovnoj sceni - kazala je za "Glas Srpske" Karišikova.

Ova postavka predstavlja svojevrsnu uvertiru u veliku godišnju izložbu profesora i studenata Akademije u Banjaluci, koja će biti otvorena 8. juna u prostoru Akademije.

Izložbu je otvorio dekan Akademije umjetnosti, Luka Kecman, koji je istakao da je velika čast za studente da mogu da izlažu u jednom ovakovom prostoru.

Predgovor katalogu izložbe u okviru koje su po jedan rad izložili i Karišikova, te asistent Radoslav Tadić, koju zainteresovana publika može da pogleda do 30. maja, napisao je istoričar umjetnosti Siniša Vidaković.

- U ovakvim "presjecima" može se izvršiti sinhronizacija očekivanja i stanja, mogućeg i izvodivog, neistrošenih mogućnosti i individualnog izraza, i jednostavno umjetnosti danas - zapisao je Vidaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana