Штрумпфови пуне највећу салу

Александра Глишић
Штрумпфови пуне највећу салу

Бањалука - Симпатична плава створења окупљена у анимираном филму "Штрумпфови: Скривено село" направили су прави бум у бањалучком мултиплексу "Палас".

- Малишани свакодневно посјећују наш биоскоп да уживају у новим авантурама омиљених плавих јунака. Због великог интересовања, филм и другу седмицу игра у највећој сали и вјерујемо да ће се у њој дуго задржати - каже портпарол мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

Послије успјешних претпремијерних пројекција филма које су се одржале 25. и 26. марта, филм је на редовном репертоару од 30. марта.

- За разлику од прва два филма, трећи дио "Штрумпфова" је у потпуности анимиран, што су малишани сјајно прихватили.  Анимирани филмови имају најдужи репертоарски живот, и већ очекујемо да ће овај филм бити међу најгледанијим у 2017. години - рекла је Поповићева.

Љубитељи плавих јунака четири године су чекали трећи наставак у коме се Штрумпфета уз помоћ тајанствене карте и у пратњи својих најбољих пријатеља (Луменог, Трапавог и Хрге) упушта у узбудљиву авантуру. Сви заједно иду кроз Забрањену шуму испуњену магичним створењима како би пронашла мистериозно скривено село прије него што то учини зли чаробњак Гаргамел. Упустивши се на ово невјероватно путовање испуњено узбуђењима и опасностима, они откривају највећу тајну у својој историји.

"Штрумпфови" сљедеће године славе 60. рођендан, а данас одушевљавају дјевојчице и дјечаке једнако као што су одушевљавале генерације њихових родитеља.

И док је осамдесетих година ово био омиљени цртани филм који је приказиван на телевизији, садашњи малишани имају прилику да гледају ново дугометражно остварење. У оба случаја гледаоци се одлично забављају што доказује да квалитетна прича нема рок трајања. 

Гости у стрипу

Штрумпфове је створио белгијски цртач стрипова Пеџо. Он је цртао стрипове за белгијски магазин "Спироу". Године 1958. Пеџо је новоизмишљено име (les Schtroumpfs) употријебио за мале плаве ликове у стрипу који је у то вријеме радио. Штрумпфови у почетку нису имали властити стрип него су се појавили као епизодни ликови. Међутим, њихово појављивање било је успјешно, па је Пеџо ускоро направио и засебни стрип посвећен само њима. Тек касније је направљен цртани филм, серија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана