Štrumpfovi pune najveću salu

Aleksandra Glišić
Štrumpfovi pune najveću salu

Banjaluka - Simpatična plava stvorenja okupljena u animiranom filmu "Štrumpfovi: Skriveno selo" napravili su pravi bum u banjalučkom multipleksu "Palas".

- Mališani svakodnevno posjećuju naš bioskop da uživaju u novim avanturama omiljenih plavih junaka. Zbog velikog interesovanja, film i drugu sedmicu igra u najvećoj sali i vjerujemo da će se u njoj dugo zadržati - kaže portparol multipleksa "Palas" Marina Popović.

Poslije uspješnih pretpremijernih projekcija filma koje su se održale 25. i 26. marta, film je na redovnom repertoaru od 30. marta.

- Za razliku od prva dva filma, treći dio "Štrumpfova" je u potpunosti animiran, što su mališani sjajno prihvatili.  Animirani filmovi imaju najduži repertoarski život, i već očekujemo da će ovaj film biti među najgledanijim u 2017. godini - rekla je Popovićeva.

Ljubitelji plavih junaka četiri godine su čekali treći nastavak u kome se Štrumpfeta uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upušta u uzbudljivu avanturu. Svi zajedno idu kroz Zabranjenu šumu ispunjenu magičnim stvorenjima kako bi pronašla misteriozno skriveno selo prije nego što to učini zli čarobnjak Gargamel. Upustivši se na ovo nevjerovatno putovanje ispunjeno uzbuđenjima i opasnostima, oni otkrivaju najveću tajnu u svojoj istoriji.

"Štrumpfovi" sljedeće godine slave 60. rođendan, a danas oduševljavaju djevojčice i dječake jednako kao što su oduševljavale generacije njihovih roditelja.

I dok je osamdesetih godina ovo bio omiljeni crtani film koji je prikazivan na televiziji, sadašnji mališani imaju priliku da gledaju novo dugometražno ostvarenje. U oba slučaja gledaoci se odlično zabavljaju što dokazuje da kvalitetna priča nema rok trajanja. 

Gosti u stripu

Štrumpfove je stvorio belgijski crtač stripova Pedžo. On je crtao stripove za belgijski magazin "Spirou". Godine 1958. Pedžo je novoizmišljeno ime (les Schtroumpfs) upotrijebio za male plave likove u stripu koji je u to vrijeme radio. Štrumpfovi u početku nisu imali vlastiti strip nego su se pojavili kao epizodni likovi. Međutim, njihovo pojavljivanje bilo je uspješno, pa je Pedžo uskoro napravio i zasebni strip posvećen samo njima. Tek kasnije je napravljen crtani film, serija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana