Почело снимање Немањића у Херцеговини

РТРС, АТВ
Почело снимање Немањића у Херцеговини

У манастиру Завала у Поповом пољу данас је пала „прва клапа" за серију „Немањићи-Рађање краљевине", по сценарију Гордана Михића. Овај серијал, који ће се седам дана снимати и у Требињу, највећи је играни пројекат Радио-телевизије Србије. Поред познатих глумаца, у сценама серије статира и више од 130 Херцеговаца.

"Свој на своме најзад, мислим привремено на жалост, али надам се да ће то бити и за мало дуже. Планирам да се вратим у неком каснијем периоду, да дођем одакле сам и кренуо", рекао је глумац Небојша Глоговац.

"Ово је филм чисти. Погледајте ово. Ово је невјероватно, ово је мени и одмор тренутно. Колико год да је напорно, ово сунце да убија, али фантастично је. Природа је фантастична", рекао је глумац Милан Марић.

У Требиње ових дана стижу и Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Јелена Гавриловић, али и многа друга лица са филмског платна. Ново остварење приказаће живот чувене српске породице, редитељи и продуценти не откривају много кажу из серије ће се сазнати и оно што се у школама није учило. За српску кинематографију ово је, кажу, историјски подухват.

"Серија је јако велика. 220 глумаца, 70 локација, преко 200 објеката, 2.700 статиста, 700 коња и јахача. Снима се 100 дана", рекао је продуцент Мишко Стевановић.

"Радимо преко три мјесеца и полако, задатост сценарија је Хум и Зета то су те локације које радимо у Требињу и околини", рекао је редитељ Марко Маринковић.

Снимањем у Требињу кренуло се у завршницу, остало је још неких четрдесетак дана рада. Шта је урађено и снимљено гледаоци ће у кратком специјалу моћи да виде већ за шест мјесеци. А 12 епизода серије Немањићи почеће да се приказује на прољеће сљедеће године.

Немањићи у Херцеговини остају наредних седам дана, поред ове снимаће се на више локација око Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана