Počelo snimanje Nemanjića u Hercegovini

RTRS, ATV
Počelo snimanje Nemanjića u Hercegovini

U manastiru Zavala u Popovom polju danas je pala „prva klapa" za seriju „Nemanjići-Rađanje kraljevine", po scenariju Gordana Mihića. Ovaj serijal, koji će se sedam dana snimati i u Trebinju, najveći je igrani projekat Radio-televizije Srbije. Pored poznatih glumaca, u scenama serije statira i više od 130 Hercegovaca.

"Svoj na svome najzad, mislim privremeno na žalost, ali nadam se da će to biti i za malo duže. Planiram da se vratim u nekom kasnijem periodu, da dođem odakle sam i krenuo", rekao je glumac Nebojša Glogovac.

"Ovo je film čisti. Pogledajte ovo. Ovo je nevjerovatno, ovo je meni i odmor trenutno. Koliko god da je naporno, ovo sunce da ubija, ali fantastično je. Priroda je fantastična", rekao je glumac Milan Marić.

U Trebinje ovih dana stižu i Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Jelena Gavrilović, ali i mnoga druga lica sa filmskog platna. Novo ostvarenje prikazaće život čuvene srpske porodice, reditelji i producenti ne otkrivaju mnogo kažu iz serije će se saznati i ono što se u školama nije učilo. Za srpsku kinematografiju ovo je, kažu, istorijski poduhvat.

"Serija je jako velika. 220 glumaca, 70 lokacija, preko 200 objekata, 2.700 statista, 700 konja i jahača. Snima se 100 dana", rekao je producent Miško Stevanović.

"Radimo preko tri mjeseca i polako, zadatost scenarija je Hum i Zeta to su te lokacije koje radimo u Trebinju i okolini", rekao je reditelj Marko Marinković.

Snimanjem u Trebinju krenulo se u završnicu, ostalo je još nekih četrdesetak dana rada. Šta je urađeno i snimljeno gledaoci će u kratkom specijalu moći da vide već za šest mjeseci. A 12 epizoda serije Nemanjići počeće da se prikazuje na proljeće sljedeće godine.

Nemanjići u Hercegovini ostaju narednih sedam dana, pored ove snimaće se na više lokacija oko Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana