Paklene ulice recept za pune blagajne

Priredila: Aleksandra Glišić
Paklene ulice recept za pune blagajne

Los Anđeles - Film "Paklene ulice 8", koji je premijerno prikazan 14. aprila, na bioskopskim blagajnama već je zaradio vrtoglavih 685,5 miliona dolara.

Poslije "Paklenih ulica 7" iz 2015, jednog od filmova koji su najbrže u istoriji zaradili milijardu dolara na blagajnama i šestog po redu najvećeg svjetskog filma svih vremena, stiglo je najnovije poglavlje ovog serijala.

Producent serijala "Paklene ulice" Nil Moric potvrdio je da će deseti nastavak ove izuzetno uspješne franšize biti ujedno i posljednji.

Iako se i ranije pričalo da će osmi nastavak "Paklenih ulica" biti prvi dio završne trilogije, ti navodi sada su i zvanično potvrđeni.

- Naš plan je da stupimo u akciju što prije, sa idejom da to mora biti velika priča. Iskreno, trenutno vodimo razgovore o nekim izuzetno velikim temama i stvarima, jedino što još nemamo najjasniju predstavu o tome šta s tim želimo da uradimo - rekao je Moric.

Dodaje da znaju otprilike kako će izgledati kraj franšize, ali ne znaju kakvi će biti događaji koji se odigravaju u međuvremenu.

U novom nastavku Dom i Leti su na medenom mjesecu, Brajan i Mia su se povukli iz igre, a ostatak ekipe oslobođen je svih optužbi. Ovaj tim koji vječito putuje po svijetu počeo je da vodi nešto nalik normalnom životu. Ali kad misteriozna žena (oskarovka Šarliz Teron) zavede Doma u svijet kriminala iz kog izgleda da ne može pobjeći i kad izda one najbliže njemu, ekipa će se susresti sa najtežim izazovom koji će ih dovesti pred test kakav nikad prije nisu imali.

Od obala Kube i ulica Njujorka, preko ledenih ravnica kod Barencovog mora, elitna jedinica će preći cijeli svijet ne bi li spriječila anarhistu da pokrene haos na svjetskoj sceni... U filmu "Paklene ulice 8" Vinu Dizelu se pridružuju zvijezde iz prethodnih dijelova, uključujući Dvejna Džonsona, Džejsona Stejtama, Mišel Rodrigez, Tajrisa Gibsona, Krisa Bridžisa, Natali Emanuel, Elsu Pataki i Kurta Rasela. Pored Teronove, u serijalu se prvi put pojavljuju Skot Istvud i oskarovka Helen Miren.

Drama kao podstrek za snimanje 

- "Paklene ulice 8" govore o posljedicama jednog bitnog događaja koji prijeti da razbije sve ono u šta vjerujete. Šta će se desiti kad centralna figura vaše porodice, ona koja je stalno govorila da nikad ne smijete okrenuti leđa porodici, uradi upravo to? Šta će se desiti ako on krene mračnom putanjom i njegova porodica mora da mu se suprotstavi? To je jedinstvena i pomalo zastrašujuća pomisao. Predstavlja odličnu dramu za franšizu i dala nam je razlog da nastavimo da snimamo - zapisao je scenarista Kris Morgan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana