Оскаровац Оливер Стоун стигао у Сарајево

klix.ba
Оскаровац Оливер Стоун стигао у Сарајево

Сарајево - Истакнути амерички редитељ, сценарист и троструки добитник Оскара Оливер Стоун слетио је у поподневним сатима на Међународни аеродром Сарајево гдје су га дочекали Миро Пуриватра и екипа Сарајево Филм Фестивала.

Стоун, који је једна од највећих звијезда овогодишњег СФФ-а, није давао изјаве за медије приликом проласка кроз терминал сарајевског аеродрома.

Фестивалској публици обратиће се у 20:30 за вријеме церемоније уручивања награде Срце Сарајева за изузетан допринос филмској умјетности.

Највеће признање Сарајево Филм Фестивала Стоуну биће уручено на Љетном кину Раиффаисен гдје ће вечерас бити приказан филм "Право вријеме" чију режију потписује двојац, браћа Џош и Бени Сафди.

Прије тога, Стоуну ће прошетати црвеним тепихом испред Народног позоришта Сарајево.

Стоун је написао и режирао више од 20 дугометражних филмова, а његов опус укључује неке од најутицајнијих, култних наслова који су обиљежили протекле деценије.

Његови су филмови освајали пажњу бројне међународне публике и имали су значајан културни утјецај.

Стоун је креатор или сукреатор познатих филмова као што су "Midnight Express " за којег је добио Осцара, "Platoon" - једне од највећих ратних драма 20. вијека који је такођер освојио Оскара,

"Wall Street ", "ЈФК" у којем обрађује идеју завјере везане за убиство Кенедија и недавно снимљени "Сноуден"

У скорије вријеме је снимио монументалну, дванаестосатну ТВ серију "Неиспричана историја Сједињених Америчких Држава" (Showtime, 2012.) о увријеженој, тријумфалистичкој интерпретацији америчке историје и четверодијелном разговору с руским предсједником "Интервју с Путином" (Showtime, 2017.).

Претходни добитници награде Срце Сарајева Сарајево Филм Фестивала су, између осталих, Анђелина Џолие, Робер де Ниро, Беникоо Дел Торо, Гаел Гарсијаа Бернал, Стиве Бушеми и истакнути и међународно признати и награђивани редитељи Атом Егоyан, Јафар Панахи, Мајк Лег, Бéла Тарр и Данис Тановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана