Стипендије иду у руке 112 студената у иностранству

Д. С.
Стипендије иду у руке 112 студената у иностранству

Бањалука - На стипендију Министарства просвјете и културе РС може да рачуна 50 студената у иностранству, док ће помоћ из Фонда "Др Милан Јелић" добити 62 кандидата који су по знање отишли изван граница Српске.

Министарство просвјете објавило је у петак прелиминарну ранг-листу стипендиста, према којој ће студенти првог циклуса студија у иностранству добити 22 стипендије, студенти другог циклуса пет стипендија, а студенти трећег циклуса студија 23 стипендије. У Министарству просвјете додали су да је буџетом РС за ове намјене планирано укупно 191.000 КМ.

- На овај конкурс пријавила су се 94 студента, а услове нису испунила 44 студента - истакли су у министарству и додали да сви који су конкурисали имају до 20. јануара право приговора на прелиминарну ранг листу.

Прелиминарну ранг-листу студената који могу да рачунају на стипендију из Фонда "Др Милан Јелић" објавило је Министарство науке и технологије РС, према којој ће, осим студената који студирају у иностранству, стипендије добити 75 студената првог циклуса студија на универзитетима у РС и БиХ. Они ће девет мјесеци добијати по 400 КМ. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500 КМ, односно 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима биће додијељено осам годишњих стипендија у износу од по 5.000 КМ, док ће студентима трећег циклуса студија бити додијељено пет годишњих стипендија од по 10.000 КМ за текућу академску годину. Рок за улагање приговора је 23. јануар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана