Шкељић жели да уништи Кнежево

Ведрана Кулага
Шкељић жели да уништи Кнежево

Кнежево - Одборници који чине већину у Скупштини општине Кнежево упозорили су у петак да начелник општине Боре Шкељић и даље не поштује и не извршава одлуке и закључке које доноси Скупштина и оптужили га за политичку дискриминацију и мобинг.

- Ваш циљ је угасити општину Кнежево, као јединицу локалне самоуправе, те је претворити у приватни посјед, којим бисте Ви господарили - наводи се у отвореном писму одборника Шкељићу, које је потписао предсједник Скупштине Радован Марковић.

Наводе да начелник општине већ 15 мјесеци у радном односу води смијењене функционере - свог замјеника Бориса Раљића, предсједника Скупштине Бојана Лујића и в.д. секретара Скупштине Горана Келемана.

- Новац, који је буџетом намијењен за стипендије студентима, дознаке грађанима на име социјалних давања, те грантове намијењене спортским, културним и другим организацијама и удружењима трошите на исплаћивање плата наведеним смијењеним функционерима - наводе одборници.

Додају да од првог дана Шкељићевог доласка на власт у Кнежеву владају политичка дискриминација и мобинг.

- Запослени са супротним политичким увјерењима од Ваших пролазе тако што их је 23 отпуштено, а они који су остали у радном односу добијају најминималније плате, док Ваши политички истомишљеници добијају бонусе и повећања - стоји у писму.

Одборници тврде да тренутно у општини има радника који су пензионисани, а раде по уговору о дјелу. Истичу да је Шкељић својим дјеловањем и јавним иступима створио негативан имиџ општине Кнежево, као средине у којој ништа не функционише, у којој не постоји систем и владавина права и у коју се не исплати инвестирати. Наводе да је два пута до сада Скупштина доносила закључке, којим је Шкељића обавезивала да достави извјештаје о извршењу буџета за 2012. и 2013, те првих шест мјесеци 2014, на шта се он оглушио.

Шкељић је рекао да нема времена да одговара на питања, а раније је рекао да не признаје одлуке Скупштине. Буџет за 2014. усвојен је 22. августа, након што је Кнежево половину године провело са одлуком о привременом финансирању.

Смјене

Нова скупштинска већина, са СНСД-ом на челу, смијенила је у јуну прошле године тадашњег предсједника Скупштине општине Бојана Лујића из ДНС-а и секретара Скупштине Горана Келемана. Од тада трају опструкције у режији претходне већине и Боре Шкељића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана