Продужен рок за окончање студија у РС

Срна
Продужен рок за окончање студија у РС

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању којим је продужен рок за окончање студија до краја ове, односно наредне године за студенте који су уписани на додипломске студије и стекли статус апсолвента у 2017/2018. академској години.

До 2021, односно 2022. године продужен је рок за студенте који су на студијским програмима од пет или шест година.

У дану за гласање усвојен је Нацрт закона о ликвидационом поступку чији је циљ ефикаснији, економичнији и бржи ликвидациони поступак са што мањим трошковима.

Посланици су усвојили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о порезу на добит с циљем увођења пореских олакшица по основу улагања, поспјешивања инвестирања у производне дјелатности и њено стимулисање.

Усвојен је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету чији је циљ олакшање пословања привредних субјеката и унапређење спровођења поступка принудне наплате потраживања на новчаним средствима ради веће заштите повјерилаца.

Посланици су примили к знању специјални извјештај институције Омбудсмана за људска права БиХ о стању у области миграција у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана