Помама за послом у Словенији

М. Л.
Помама за послом у Словенији

Бањалука - Огромно интересовање грађана владало је јуче за Сајам запошљавања у Бањалуци на којем су се представиле 22 фирме из Словеније, о чему свједочи податак да је за само сат број посјетилаца премашио хиљаду.

Словеначки послодавци понудили су посјетиоцима стотине радних мјеста, махом из области машинства, електротехнике, угоститељства, рачунарства, производње, администрације и транспорта.

У оквиру сајма, који је одржан у бањалучком хотелу “Јелена”, а чији је организатор портал “Моје Дело” одржана је и бесплатна радионица под називом “Како се припремити за словеначке послодавце и како што прије до радних дозвола”. Међу онима који су у потрагу за радницима дошли у Републику Српску били су и представници предузећа “Акрапович”, “Пошта Словеније”, “Терме Крка” и  “Слореста”.

Шпела Јурец у име организације рекла је да су изненађени великим интересовањем за овај сајам.

- Траже програмери, угоститељи, заваривачи, конобари, електромеханичари, собари, поштари, кувари и друга дефицитарна занимања - рекла је Јурец.

Она је додала да неки послодавци нуде и смјештај за прва два мјесеца, а када је ријеч о просјечној плати у Словенији она је 1.000 евра, а минимална 650 евра, тако да ниже од овога радници не могу добити.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана