Pomama za poslom u Sloveniji

M. L.
Pomama za poslom u Sloveniji

Banjaluka - Ogromno interesovanje građana vladalo je juče za Sajam zapošljavanja u Banjaluci na kojem su se predstavile 22 firme iz Slovenije, o čemu svjedoči podatak da je za samo sat broj posjetilaca premašio hiljadu.

Slovenački poslodavci ponudili su posjetiocima stotine radnih mjesta, mahom iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, ugostiteljstva, računarstva, proizvodnje, administracije i transporta.

U okviru sajma, koji je održan u banjalučkom hotelu “Jelena”, a čiji je organizator portal “Moje Delo” održana je i besplatna radionica pod nazivom “Kako se pripremiti za slovenačke poslodavce i kako što prije do radnih dozvola”. Među onima koji su u potragu za radnicima došli u Republiku Srpsku bili su i predstavnici preduzeća “Akrapovič”, “Pošta Slovenije”, “Terme Krka” i  “Sloresta”.

Špela Jurec u ime organizacije rekla je da su iznenađeni velikim interesovanjem za ovaj sajam.

- Traže programeri, ugostitelji, zavarivači, konobari, elektromehaničari, sobari, poštari, kuvari i druga deficitarna zanimanja - rekla je Jurec.

Ona je dodala da neki poslodavci nude i smještaj za prva dva mjeseca, a kada je riječ o prosječnoj plati u Sloveniji ona je 1.000 evra, a minimalna 650 evra, tako da niže od ovoga radnici ne mogu dobiti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana