“Play Media Day 03”: Kreativna industrija u fokusu predavanja

M. L.
“Play Media Day 03”: Kreativna industrija u fokusu predavanja

Banjaluka - Regionalni komunikacijski događaj “Play Media Day 03” okupio je u petak u Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci oko 500 regionalnih i domaćih učesnika, kao i više od 30 predavača i panelista koji su govorili o najaktuelnijim temama iz kreativne industrije.

Poznati predavači su u salama Uran, Merkur i Jupiter, koje su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, govorili o kreativnosti u doba digitalizacije, digitalnoj transformaciji PR agencija, start-ap izazovima, grafičkom dizajnu, ali i o ženama na čelu kreativne industrije, te o radiju kao prijatelju festivala i događaja.

Mnogobrojni učesnici nisu krili oduševljenje vizuelnim izgledom kompletnog događaja i prostora Muzeja savremene umjetnosti, na kojem se temeljno i dugotrajno vrijedno radilo.

Sašo Dimitrievski iz “Pristop” grupacije istakao je da digitalna transformacija briše granice između industrija.

- U digitalnom dobu mnogo je teže doći do ciljnih grupa. Marketing budžet pao je u 2017. godini za manje od jedan odsto dok najveći dio budžeta odlazi na analitiku, digitalno oglašavanje, socijalne medije - kazao je Dimitrievski. Strateg za start-ap Tatjana Vučić je istakla da je rizik neophodan da bi bio postignut uspjeh, koji uz trud i zalaganje definitivno na kraju dođe.

Borislav Miljanović je istakao da digitalizacija utiče na cijeli svijet i dodao da internet nije u oglasima već u sadržaju, a najviše pažnje u prvom dijelu programa su izazvali stručnjaci iz švedske agencije SNASK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana