Основано Удружење студената из Српске у Новом Саду

Срна
Основано Удружење студената из Српске у Новом Саду

Нови САД - Студенти из Републике Српске који студирају на факултетима у Новом Саду недавно су основали своје удружење с циљем одржавања снажне везе са Српском, али и побољшања студентског стандарда и информисања ове популације о пракси и запошљавању.

Према процјенама, на новосадским факултетима студира између 6.000 и 7.000 студената из РС.

На Изборној скупштини Удружења, одржаној 16. априла у Новом Саду, више од 300 чланова изабрало је Управни одбор, а за предсједника Удружења изабран је Милан Пудар са новосадског Правног факултета.

Предсједавајући Изборне скупштине Душан Милошевић рекао је да посљедњих година велики број студената из Српске за студирање прије бирају Нови Сад него Бијељину, Источно Сарајево или Бањалуку.

- Имамо релевантан податак да на највећем факултету у Новом Саду, Факултету техничких наука, има више од 2.000 студената који долазе из Републике Српске. Водећи се том логиком, преосталих 14 факултета би могло да има укупно бар дупло већу бројку - каже Милошевић.

Он је указао да је удруживање студената неопходно и да ће покушати да направе везу са свим релевантним институцијама у Српској како би имали информације у вези са запошљавањем и одрађивањем праксе, те да информишу студенте како да по завршетку студија допринесу јачању привреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана