Исплата плата радницима Бање Дворови чим падне блокада рачуна

Љ. А.
Исплата плата радницима Бање Дворови чим падне блокада рачуна

Бијељина - Директор Бање Дворови Петар Видаковић изјавио је у петак да ситуација у Бањи није сјајна, али није ни онаква каквом је покушавају представити представници Синдиката.

Радници Бање за понедјељак, 11. септембар, најавили су штрајк због неисплаћених седам плата и доприноса, те тешке финансијске ситуације, због чега је установи блокиран рачун.

Видаковић каже да је протекла љетна сезона била најуспјешнија у протеклих 13 година.

- Имали смо 72.453 посјетиоца на базенима и остварили смо приход од 416.000 марака, док је прошле године било 50.256, а приход је износио око 289.000 КМ - рекао је Видаковић, додавши да је укупни дуг Бање на крају прошле године износио 1,6 милиона КМ.

- Ми смо имали средства за исплату двије од седам заосталих плата, али нам је рачун у међувремену блокирала Пореска управа због дуга од 800.000 марака, тако да сада нисмо у могућности да измиримо потраживања радника - рекао је директор, додајући да би у понедјељак рачун Бање требало да буде деблокиран.

Предсједник Синдиката радника Бање Зоран Остојић истакао је да радници истрајавају у својим захтјевима да им буду исплаћене плате и уплаћени доприноси, због чега ће штрајковати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана