IRB raspisala poziv za finansiranje projekata lokalnog razvoja

IRB raspisala poziv za finansiranje projekata lokalnog razvoja 28.09.2017 18:38 | Srna

Banjaluka - Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske poziva jedinice lokalne samouprave da se prijave na javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja za 2017/2018. godinu, koji je danas raspisala Investiciono-razvojna banka /IRB/ Srpske.

Projekti se moraju odnositi na dvije oblasti - poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u jedinicama lokalne samouprave, te povećanje obima, produktivnosti i stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje.


Sredstva se obezbjeđuju u okviru Finansijskog mehanizma i iznose 800.000 KM, od čega 400.000 KM obezbjeđuje Vlada Republike Srpske iz budžeta za ovu godinu, koliko i EU putem Razvojnog programa UN /UNDP/.

Minimalni iznos sredstava Finansijskog mehanizma je 50.000 KM, a maksimalni 100.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Prema odredbama javnog poziva, podnosilac projektnog prijedloga obavezan je da obezbijedi sredstva za sufinansiranje projekta, i to minimalno 25 odsto ukupne vrijednosti projekta.

Projektne prijedloge mogu podnositi jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća ili ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave.

Rok za dostavljanje projektnog prijedloga je 26. oktobar.

Javni poziv je dostupan na internet stranici Ministarstva i IRB-a Srpske, a objavljen je i u današnjim izdanjima novina "Glas Srpske" i "Euroblic".© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica