Lovci pišu zahtjev za vanredni odstrel medvjeda

M. L.
Lovci pišu zahtjev za vanredni odstrel medvjeda

Kneževo - Članovi Lovačkog udruženja "Čemernica" iz opštine Kneževo uputiće danas u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS zahtjev da im bude odobren vanredni odstrel medvjeda koji ovih dana pustoši štale u selima na području ove opštine.

Predsjednik Udruženja Milorad Ćelić ističe da su odlučili da traže vanredni odstrel nakon što im je potvrđeno da interventni tim za uspavljivanje divljači još nije formiran.

- Razgovarao sam sa predstavnicima Lovačkog saveza RS i rekli su mi da interventni tim koji će rukovati puškom za uspavljivanje divljači još nije formiran, a kad će biti ne zna se. Moramo se snalaziti na drugi način. Preostaje nam samo da Ministarstvo odobri odstrel medvjeda prije nego zvijer pričini još veću štetu - rekao je Ćelić.

Iz Lovačkog saveza RS ranije su kazali da su oni dostavili resornom ministarstvu svoj prijedlog članova interventnog tima. Dokle se došlo sa formiranjem ovog tima nisu nam odgovorili u Ministarstvu poljoprivrede.

Zbog straha da bi se zvijer mogla vratiti i po ko zna koji put "večerati" u nekoj od seoskih štala, mještani sela Marići organizovali su noćne straže, da bi sačuvali stoku.

Medvjed je proteklog vikenda u domaćinstvu Željka Budića ubio svinju tešku 200 kilograma. Nekoliko dana prije zvijer je ubila dvije svinje u selu Baljvine, a dan ranije i dvije svinje u selu Bregovi završile su u čeljustima zvijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana