Er Srbija: Broj dva je Vlade Divac

B92
Er Srbija: Broj dva je Vlade Divac

Beograd - Er Srbija je objavila da će bivši profesionalni košarkaški as i legenda NBA lige Vlade Divac biti slijedeći poznati Srbin čije ime će ponijeti avion iz njene flote.

Ova odluka dio je Er Srbijinog programa „Žive legende" kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovete sa novim brendom srpskog avioprevoznika, saopšteno je iz te aviokompanije.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije.

Vlade Divac je izabran zbog svog svjetskog uspjeha u sportu i velikog humanitarnog rada.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije izjavio je: Vlade Divac je ličnost koja se afirmisala u svijetu sporta ne samo u Srbiji već širom svijeta. Njegova izuzetna sportska karijera kao i njegov humanitarni rad savršeno se podudaraju sa sopstvenom vizijom Er Srbije kao budućeg regionalnog lidera u svijetu vazduhoplovstva.

Zaista impresivna lista svjetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu.

Er Srbija podsjeća da je veći dio svoje karijere Divac proveo u NBA ligi igrajući za LA Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse. Kao prvi igrač koji je, iako se rodio i trenirao izvan Sjedinjenih Država, igrao u preko 1000 utakmica NBA lige, Divac je takođe i jedan od samo 6 igrača u istoriji ove lige koji je osvojio 13000 poena, 9000 ribaunda, 3000 asistencija i 1500 blokada. Divac je takođe ušao i u all star selekciju NBA lige.

Od 2009. godine, Divac je Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvan svijeta sporta, Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem 1997. godine fondacije Divac Omladinski Fondovi, zatim osnivanjem 2007. godine „Fondacije Ana i Vlade Divac", čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica u Srbiji i unapređenje položaja djece i mladih.

Er Srbija će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana