Скупштина СДС изабрала нови главни одбор

Срна
Скупштина СДС изабрала нови главни одбор

Бијељина - Скупштина Српске демократске странке /СДС/ изабрала је данас у Бијељини нови Главни одбор странке од 71 члана, са могућношћу да предсједник СДС-а Вукота Говедарица кооптира, односно именује још чланова, до 90.

Говедарица је након сједнице Скупштине СДС-а рекао новинарима да нису тачни наводи да у тој странци постоји својеврсно нејединство, што је, како каже, данашња Скупштина и апсолутно демантовала.


Он је навео да је данашња Скупштина показала озбиљност са којом су приступили њени делегати, не према СДС-у, него према Републици Српској.

Говедарица је навео да је само јак, стабилан и снажан СДС данас потребан Републици Српској.

Он је истакао је да је ова странка данас изабрала нови Главни одбор који "није изрежиран по вољи предсједника странке, него је производ договора и свјесности да данас може да се иде само јединствено у СДС-у како би, заједно са својим коалиционим партнерима у 2018. години постигли неопходну стабилност, потребну да би ненародна власт напокон доживјела одлазак са политичке сцене".

Скупштина је данас донијела и Декларацију о стварању предуслова за напредак и развој у Републици Српској.

"Та декларација је дефинисана из угла одређености СДС-а према Дејтонском мировном споразуму и европском путу. Други дио Декларације односи се на политику очувања и управљања природним ресурсима, те на борбу против криминала и корупције", прецизирао је Говедарица.

Он је нагласио да ће СДС истрајавати на томе, наводећи да ће бити "најсрећнији оног момента када Народна скупштина Републике Српске, на приједлог одговорне владе, буде усвојила закон о поријеклу имовине".

Одговарајући на питање новинара о "такјунизацији" унутар странке, на шта је недавно указао Драган Мектић, који је поднио оставку на чланство у општинском одбору СДС-а у Прњавору, Говедарица је рекао да се у "СДС-у не размишља једном главом".

"У СДС-у смо разговарали о овоме. Господин Мектић понекад у љутини зна да направи беспотребан однос са својим колегама. Ми га знамо као великог борца за људска права и владавину права, у шта нема сумње. Очекујем од њега да озбиљно размисли о именовању у Главни одбор, за шта има мој позив", рекао је Говедарица, поновивши да у СДС-у "нема тајкуна, јер да има не би се борили грчевито са огромним финансијским проблемима".

Скупштина СДС-а донијела је данас још неколико интерних одлука које се односе на проширено чланство у Главном одбору.

"Главни одбор броји по Статуту до 72 човјека, ми смо изабрали 71, а ја ћу искористити своја овлаштења и именовати један број људи, до 90. Главни одбор донио је разумну одлуку да у проширени Главни одбор уђу представници оних општинских одбора странке који до сада нису имали свог члана у Главном одбору", рекао је Говедарица.

Око 400 делегата СДС-а на данашњој Скупштини у Бијељини изабрало је 71 члана новог Главног одбора ове странке.

На Скупштини је усвојена и Декларација о будућем раду странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана