Životinjska groblja na pogrešnim mjestima

V. P.
Životinjska groblja na pogrešnim mjestima

Banjaluka - Banjaluka nema sistemsko zbrinjavanje animalnog otada i zbog toga nastaju nekontrolisana životinjska groblja, rekao je to juče v.d. direktora Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

- Postoje brojni pozivi prema kontrolnim organima zbog nepropisnog odlaganja životinjskog otpada što kasnije izaziva zagađenje zemljišta i voda. Ovo je jedno od veoma bitnih pitanja sa kojima se suočavamo, jer je riječ o uticaju na život i zdravlje ljudi - naveo je Ilić na stručnom skupu o integralnom upravljanju životinjskim otpadom.

Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Igor Radojičić koji je rekao da bi se i republičke institucije trebalo da uključe u rješavanje ove problematike.

- Kada je u pitanju grad, jedan segment su nezbrinute životinje, od pasa do krupnijih životinja i taj problem bi trebalo da rješavamo nekim vidom organizovanog karantina što kod nas nije slučaj. Pored toga imamo i ozbiljan problem životinjskog otpada i tom pitanju se takođe treba posvetiti - rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana